{ "title": "Bulgurlu Yoğurtlu Köfte", "image": "https://www.yogurtlu.gen.tr/images/Bulgurlu-Yogurtlu-Kofte-87674.jpg", "date": "21.01.2024 06:17:23", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Bulgurlu yoğurtlu köfte, yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir yoğurtlu bulgurlu köfte. Yazın sıcak havada eve gelince soğuk soğuk yiyebileceğiniz bir lezzettir. Yaz aylarında ağır yağlı salçalı yemeklerden ise daha çok yoğurtlu ayranlı hafif yiyecekler tercih edilir. Bulgurlu yoğurtlu köfte de yine en sık tercih edilen yemeklerden biridir. Hafif lezzetli ve yapımı kolay olan bir tariftir. Yaz aylarında bol ıspanaklı bir şekilde yapılarak soğuk bir şekilde tüketilir. Yaz aylarında hem akşam yemeklerine hem de ara öğünlerde yapılabilir. Şimdi bu köftenin tarifine bakalım.

Bulgurlu yoğurtlu köfte yapımı için gerekli malzemeler
Bulgurlu yoğurtlu köfte yapımı, için ilk olarak bulgur derin bir kaba alınır üzerine bir yemek kaşığı tuz eklenir. Ardından üzerini geçecek kadar sıcak su eklenerek ıslanmaya bırakılır. Şu sıcak olmalı ama kaynamamalı. Islatılır bulgur üzeri kapatılarak bir kenara alınmalıdır. Bu sırada ıspanak seçilir küçük küçük doğranır ve bol su ile yıkanır. Islatılan bulgur suyunu çekince üzerine un eklenerek iyice yoğrulur. Ardından bilye büyüklüğünde küçük küçük köfteler yapılır. Bir tencereye iki litre kadar su eklenir ve ocağa alınıp altı açılarak kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine köfteler eklenir. Köfteler pişmeye yakın yıkanan ıspanaklar eklenir ve beş dakika ıspanak da pişirilir ve ocaktan alınıp süzgeçten geçirilerek suyu süzülür. Ardından soğumaya bırakılır. Bu sırada yoğurt derin bir kaba alınır. Üzerine sarımsak rendesi ve tuz atılarak iyice karıştırılır. Köftelerde soğuyunca yoğurt içine eklenir ve iyice karıştırılır.

Tabaklara alınarak servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }